Annons
Nyheter

Sjude raka hemmaförlusten för krisande LHC

Linköping åkte på sjunde raka hemmaförlusten efter 0-3 mot tabellettan Luleå. Då finns inte bara risken att missa åttondelsfinal - utan också att bli indraget i kval nedåt. - Vi måste inse allvaret, dundrar lagkaptenen Eddie Larsson.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Samtidigt som LHC förlängde sin hemska hemmasvit - och nu också bara är uppe i en seger på de tio senaste omgångarna - vann både Brynäs och Mora.

Det innebär att Brynäs snodde åt sig den tionde och sista platsen till åttondelsfinal och att Mora under kvalstrecket minskade avståndet till åtta poäng.

Annons

Med tre matcher kvar av grundserien och nio poäng att spela om finns med andra ord risken för Linköping att hamna i ett ovisst kvalspel för att undvika att åka ned i allsvenskan.

””

Väldigt ojämna

Östgötarna har många gånger i vinter - inte minst efter årsskiftet - haft ledningen i sina matcher och sedan tappat den. Ofta efter att ha uppträtt väldigt darrigt och ängsligt under vissa delar.

””

Därför har LHC fokuserat mycket på defensiven på sina träningar de senaste veckorna.

””

Vad Larsson kan minnas har han aldrig varit med om att åka på stryk sju raka matcher på hemmaplan någon gång i karriären.

””

Lundeström skadad

Tabellettan Luleå tog sin elfte raka vinst - och elfte seger i följd på bortaplan - efter dubbla mål av Karl Fabricius och det sista av Petter Emanuelsson.

Men man drabbades också av en befarad hjärnskakning på Isac Lundeström, där Alexander Karlsson fick matchstraff.

””

Linköping inledde bäst och hade bland annat ett ribbskott av poängkungen Derek Roy. Men ingen mäktade med att överlista målvakten Joel Lassinantti.

””

Nu möts lagen igen i Luleå på lördag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons