Annons
Nyheter

Tufft för Jonsson - tappar i VM

Andreas Jonsson hade en blytung kväll i Storbritanniens GP i speedway i Cardiff. Svensken kom sist och ligger nu tia totalt. Dansken Niels-Kristian Iversen vann - efter imponerande körning i finalen. Jonsson låg sexa totalt inför Storbritanniens GP, den fjärde av tolv VM-deltävlingar.(TT)
Publicerad 4 juli 2015

Jonsson låg sexa totalt inför Storbritanniens GP, den fjärde av tolv VM-deltävlingar. Men han fick det inte alls att stämma på banan i Cardiff. På fem heat körde han bara in två poäng och slutade sist. Därmed tappade svensken i totalställningen.

Bättre gick det för Tomas H. Jonasson, som körde stabilt och plockade under hela tävlingen. Han hade sex poäng inför det sista heatet i grundomgången och chans på semifinal. Men i ett rafflande 18:e heat blev Jonasson trea och missade - med knapp marginal - en plats i semifinalerna. Svensken körde in sju poäng i Cardiff.

Annons

Woffinden imponerade

VM-deltävlingen bjöd på en hel del dramatik och heta känslor. Precis som det ska vara när mycket står på spel.

Totalledaren i VM, Tai Woffinden, kom sist i sin första start. Men radade sedan upp fyra raka heatsegrar och fick arenan i Cardiff att koka. I det 19:e heatet bjöd han på stor speedwayunderhållning när han körde om den regerande världsmästaren Greg Hancock på insidan och vann. Ett styrkebesked av Woffinden, som gick in i kvällens semifinaler med gott självförtroende.

Britten har dragit ner på tävlandet i år och det har fungerat hittills.

Dansk finalskräll

I finalen hade Chris Holder första startspår, Woffinden andra och danskarna Niels-Kristian Iversen och Michael Jepsen Jensen de två yttersta. Lite överraskande blev det Iversen som korsade mållinjen först. Dansken hade bara en heatseger under kvällen, men avgjorde finalen tidigt och kunde enkelt säkra segern.

Totalt under kvällen tog Holder flest poäng, 18. Följt av Woffinden, 15.

Troy Batchelor kraschade in i sargen i det 16:e heatet och lämnade arenan i ambulans. Australiensaren var vid medvetande och kunde glädjande nog vinka till publiken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons