TT-Sport

Tredje gången gillt för Seger?

TT-Sport Artikeln publicerades

Hur orolig ska man vara för att Caroline Seger missade OS-genrepet i fredags? Inte alls. - Jag är så gott som frisk nu, säger hon. Under den timme som landslaget tränade inför OS-premiären mot Sydafrika på onsdag syntes inget av den förkylning som stoppade henne senast.(TT)

Under den timme som landslaget tränade inför OS-premiären mot Sydafrika på onsdag syntes inget av den förkylning som stoppade henne senast.

Tvärtom var det ett välmående - förutom att Kosovare Asllani tvingades tejpa om sin fot - landslag som förberedde sig.

– Det känns som om vi har tagit ett steg till. Vi är bättre som spelare, det är bättre konkurrens om platserna, vi pratar mer, vi har mer självförtroende och vi är trygga här. Det märks så tydligt, säger Seger.

Själv gör hon sitt tredje OS, och även om hon är bättre på att titta framåt än bakåt betyder erfarenheten en hel del.

OS speciellt

Särskilt under något så speciellt som OS.

– Jag pratade faktiskt med Nilla Fischer om det häromdagen, att med erfarenheten kommer det där att man vet hur man hittar energi. Ska jag spela många matcher på kort tid på högsta nivå så behöver jag hitta mina sätt att samla energi. Det är en annan sak att bo i en OS-by med en massa andra idrottare och saker som händer hela tiden, än under ett "vanligt" mästerskap, säger hon.

TT: Hur är boendet i OS-byn?

– Bra. Det är lite plast och så, men det betyder ju att det åtminstone är nytt. Och det är ju speciellt med OS, man vet ju inte hur många till man får göra i livet.

Bytt klubb

Under sommaren har Seger passat på att byta klubb. Paris SG kom inte upp med ett kontraktsförslag så efter två fina år valde Seger att flytta vidare till Lyon, en av världens absolut bästa klubbar.

– Ja, det var en "once in a life time"-grej. Visst känns det tråkigt att lämna Paris och börja om i en ny klubb, men det är många spelare som lämnar nu på grund av att de är så sena med sina avtalsförslag. Det kommer säkert att bli ett riktigt storlag, men det ligger några år fram i tiden.

TT: Vad tror du väntar mot Sydafrika?

– De är tekniskt skickliga, har några snabba spelare på topp. Men samtidigt så har de utvecklats otroligt mycket sedan vi mötte dem i OS förra gången, så det blir en tuff match.