Annons
Nyheter

Bäckström nära titeln efter tre assist

Nicklas Bäckström svarade för tre målgivande passningar när Washington krossade Vegas med 6-2 i den fjärde NHL-finalmatchen. Nu är passningskungen från Gävle bara en seger från Stanley Cup-titeln. - Vi försöker att inte tänka på det. Den fjärde vinsten är den svåraste att ta.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Att Bäckström och hans lag kan kamma hem hela jackpotten, Stanley Cup-bucklan, i spelstaden Las Vegas ser ut som en tanke.

Washington Capitals har aldrig vunnit Stanley Cup och under slutminuterna i Capital One Arena skanderade publiken "We want Cup" så väggarna i arenan skakade.

””
””
Annons

Efter år av slutspelsbesvikelser för ett stjärnlag med målkungen Alexander Ovetjkin och passningskungen Bäckström i spetsen är det nu riktigt nära.

"Fokusera om"

Bara en seger till behövs.

””

Washington har tagit ett jättekliv den här säsongen när förväntningarna på laget inte alls var lika höga som tidigare. I den fjärde finalen kom storsegern sedan sex olika spelare gjort målen och totalt tio svarat för poäng.

””

Bäckström är med sina tre assist i fjärde matchen - han spelade fram till 1-0, 5-2 och 6-2 - uppe i sex poäng (ett mål+fem assist) i finalserien och totalt 22 poäng (5+17) på 19 matcher i slutspelet.

"Otroligt kul"

Han missade ju fyra i semifinalen på grund av en fingerskada.

””

Två andra stora matchhjältar blev Jevgenij Kuznetsov, slutspelets poängkung, som stod för fyra assist och Bäckströms kedjekamrat TJ Oshie som svarade för ett mål och två assist.

Washington avgjorde med en riktig urladdning som gav tre mål på drygt tio minuter i den andra hälften av första perioden. Då hade laget klarat sig undan en virvlande start från Vegas där skrällnykomlingen radade upp heta målchanser.

Men gästerna brände allt. James Neal stod för den värsta missen när han lyckades pricka stolpen då Holtby var överspelad och hela målet öppet.

Annons

I stället kunde Washington ösa på.

Och fixa jackpottchans i Las Vegas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons