Toivonen om avgörandet: "Wow"

Med matchens sista spark avgjorde Ola Toivonen. Ett mål som nu kan bli en svensk idrottsklassiker. - Ja. . . Wow, alltså, wow. Det var häftigt, sade han efter Sveriges 2-1 mot Frankrike. Matchens 90 minuter var spelade.(TT)
Publicerad 9 juni 2017
Med matchens sista spark avgjorde Ola Toivonen. Ett mål som nu kan bli en svensk idrottsklassiker. - Ja... Wow, alltså, wow. Det var häftigt, sade han efter Sveriges 2-1 mot Frankrike. Matchens 90 minuter var spelade. Sveriges möte med Frankrike var inn

Matchens 90 minuter var spelade. Sveriges möte med Frankrike var inne på tilläggstid och de primära tankarna i spelarnas trötta huvuden handlade bara om att ligga lågt, vara samlade och se till att säkra en poäng.

Då hände det oväntade.

Och allt började med inhopparens Sebastian Larssons löpning.

””
””

"Det var grymt"

Larsson agerande satte press på Hugo Lloris. Frankrikes målvakt tvingades rensa bort bollen, och då valde han att skicka den mot mitten.

Där stod en trött Toivonen.

Trots det var anfallaren snabb i tanken, drog till och fick sedan se bollen segla mot ett övergivet mål.

””
””

Målet och vändningen nämndes sedan i samma mening som en svensk idrottsklassiker.

Men för Ola Toivonen är målet inte det största ögonblicket som han har varit med om i landslaget.

Hans avgörande 3-2-mål mot Nederländerna, som ordnade en svensk EM-plats 2012, är fortfarande det som finns högst upp på hans lista.