Annons
Nyheter

Thörnberg fick jubla när HV vann stort

Han hade fått vänta i exakt ett år. Men när HV71 tog emot Frölunda fick Martin Thörnberg jubla igen. HV-profilen prickade in säsongens första mål när Jönköpingslaget körde över rivalen med 6-1. Det var första målet sedan den 8 mars 2018.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Redan efter 18 sekunders spel hade HV-kaptenen snappat upp pucken en bit in i Frölundas zon och avlossat ett stenhårt slagskott som gått rakt upp i Johan Gustafssons högra kryss.

””

Säsongens första fullträff på dagen 365 dagar sedan förra säsongens sista alltså. 

””
Annons

Thörnbergs fullträff kom i 35-åringens blott sjunde match den här säsongen. Veteranen har haft stora skadebekymmer och gjorde så sent som i slutet av februari sin andra comeback för året. 

Under sin första comebacksejour blev det bara två spelade matcher innan forwarden åter saknades i tolv fajter. 

Den här gången känns det bättre. 

””

Två bulldozrar

Men att HV:s nummer 10 verkar ha hittat formen råder det ingen tvekan om. Målet mot Frölunda var Thörnbergs tredje poäng på de fem matcherna han spelat sedan sin senaste comeback. 

””
””

HV-kaptenen får medhåll av tränaren Stephan Lundh. 

””

Thörnbergs nätkänning mot rivalen var förstås också av yttersta vikt i tabelläget för ett HV71 som gått från kris till succé till plötslig kris igen under säsongen. 

Jagar topp-6

Laget låg inför matchen på nionde plats i tabellen efter att ha tagit blott ett poäng på de fem senaste matcherna. HV71 var därför i princip tvunget att ta en seger för att fortsatt ha en rimlig chans att nå en av de sex främsta tabellpositionerna.

””

Och snacka om att HV71 vann. 

Annons

Efter Thörnbergs ledningsmål kunde Oscar Sundh utöka till 2-0. 

Frölunda reducerade visserligen genom Patrik Carlsson. Men offensivt var det gästernas egentliga enda glädjeämne. 

För när matchen var slut hade Robin Figren, Markus Ljungh, Johan Johnsson och Mattias Tedenby sett till att hemmalaget vunnit med 6-1.

HV71 kliver nu upp till åttonde plats i tabellen. Laget har tre poäng upp till Skellefteå på sjätte plats när tre grundseriematcher återstår. 

Jönköpingslaget möter Frölunda och Timrå på bortais innan serien avslutas med ett hett möte mot Linköping hemma i Kinnarps arena. 

””

Och inför den rafflande avslutningen har Lundh alltså fått tillbaka en av klubbens mest tongivande spelare i sin kapten. 

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons