Thoresen glänste i seger

En het kedja och en magnifik målvakt. Det gav Djurgården den tredje raka segern i SHL. Växjö besegrades med 4-2. Djurgården och Växjö möts tre gånger den här veckan. Första mötet slutade 3-3 och innebar att Djurgården tog sig vidare till kvartsfinal i CHL.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Djurgården och Växjö möts tre gånger den här veckan.

Första mötet slutade 3-3 och innebar att Djurgården tog sig vidare till kvartsfinal i CHL.

Match två, i den sjunde SHL-omgången, avgjordes också i Småland. Och där storspelade Mantas Armalis i bortakassen.

Richard Gynge avslutade. Liam Reddox sköt. Patrik Lundh försökte. Tuomas Kiiskinen likaså - men Armalis stod emot allt under de första två perioderna.

Utom Josh Hennessys 1-0 tidigt i mittperioden. Ett logiskt mål för Växjö med tanke på matchbilden.

Brodin tog revansch

Djurgården då? Laget hade endast ett skott på mål de första 20 minuterna, men Daniel Brodin brände sitt friläge.

Högerskytten tog revansch 15 sekunder före andra pausvilan, i lagets första powerplay i matchen. Tomi Sallinen jobbade fram pucken vid sargen. Patrick Thoresen hittade sedan Brodin, som stänkte in 2-1 högt bakom Cristopher Nihlstorp.

Den norska stjärnvärvningen Thoresen låg även bakom kvitteringen. Då flippade han fram pucken till Marcus Sörensen, som åkte sig fri och placerade in pucken i mål.

Så många fler möjligheter att göra mål hade inte Djurgården efter två perioder.

Stor effektivitet

Laget fortsatte att vara enormt effektivt även efter andra pausen. Och det var den nykomponerade kedjan med Sörensen, Salinen och Thoresen som syntes i poängprotokollet igen.

Thoresen rundade Nihlstorp till 3-1 och satte sedan även 4-1 på straff.

Ex-AIK:arna Richard Gynge (assist) och Robert Rosén (mål) fixade en reducering kort därefter, men bortalaget höll ut och vann för tredje SHL-omgången i rad.

Djurgården är därmed sexa i SHL-tabellen. Förra säsongens svenska mästare Växjö är tolva på sex poäng - efter att bara ha besegrat nykomlingarna Malmö och Karlskrona.

Under lördagskvällen möts lagen igen, i Stockholm.