Annons
Nyheter

"The Mauler" vill bli dominant

Små marginaler är klyschan som ofta används inom sport. För Alexander "The Mauler" Gustafsson handlar den om två saker: se till att bli mer offensiv och få till ett tätare försvar. - Jag måste kunna dominera mycket mer, säger han. Tre av de fyra senaste matcherna har slutat med förluster.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Tre av de fyra senaste matcherna har slutat med förluster. Fajterna mot Jon Jones, Anthony Johnson och nu senast mot Daniel Cormier har alla haft inslag som Alexander "The Mauler" Gustafsson måste bli bättre på för att kunna uppfylla sitt mål - att få mästarbältet i lätt tungtvikt runt sin midja:

+ Ta fajten i stället för att vänta på att motståndaren ska gå framåt.

Annons

+ Se till att inte bli träffad så ofta.

””

Avgörande clinch

Det sista var en detalj som fanns med i taktiken inför förra helgens titelmatch mot Cormier förra helgen.

Om det hjälpte?

Inte alls.

Gustafsson hamnade i besvärliga situationer vid flera tillfällen under den fem ronder långa matchen i Houston. Till slut var det Cormiers effektiva clinch - där han tog tag om svenskens nacke, tryckte ner huvudet och matade slag mot ansiktet - som blev avgörande.

””
””

Vill vinna igen

Därför är försvaret en av bitarna som Alexander Gustafsson kommer att fokusera på fram till det är dags för nästa match. Dessutom vill 28-åringen bli starkare. Allt för att få slut på förlustraden med två raka nederlag mot Johnson och Cormier.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons