Annons
Nyheter

Nytt upplägg har fixat Schelins form

Sverige kommer tvingas vila sina nyckelspelare under OS-kvalet, på grund av spelschemat och underlaget. För att orka så mycket som möjligt har Lotta Schelin lurat klubblaget Lyon under försäsongen. - Det är kanske inte så att jag har lagt upp det och sagt att det är för landslaget, säger hon.(TT)
Publicerad 3 mars 2016

Mycket handlade om återhämtning dagen efter 1-0-segern över Norge i Rotterdam, som gav Sverige en bra start på OS-kvalet. Startspelarna körde träning i vatten på hotellet medan de tolv som inte fick någon, eller ett par minuters, speltid tränade fotboll.

””

Trots succésegern mot Norge blir det flera förändringar i den svenska startelvan inför nästa match, mot Schweiz på lördag. Redan inför kvalturneringen var landslagsledningen tydlig med att i stort sett ingen utespelare kommer att kunna spela 90 minuter i alla tre matcherna, som alla spelas på konstgräs vilket sliter mer på kropparna.

Annons

Tekniken bestämmer

Förbundskaptenen Pia Sundhage pratar om förändringar på flera positioner, och kommer att ta hjälp av den data som finns tillgänglig för att reda ut exakt hur spelarna mår.

Alla spelarna förses med en gps på matcherna som berättar exakt hur stor ansträngningen varit. Förutom hur långt varje individ sprungit talar tekniken även om hur många upprepade spurter de gör, accelerationen med mera.

””
””

Dubbla pass

Lotta Schelin var en av dem som spelade 90 minuter mot Norge. Lyon-anfallaren har haft OS-kvalet i tankarna länge, och har sett till att anpassa sin egen träning för att kunna vara i så fysisk bra form som möjligt just nu - även om klubblaget kanske haft en annan plan.

””
””

TT: Orkar man springa så här i tre matcher?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons