Annons
Nyheter

SvFF agerar efter TV4-granskning

Enligt en granskning av TV4:s Fotbollskanalen och Kalla fakta var ett hemligt agentnätverk inblandat i bland annat rekordförsäljningen av Alexander Isak. Nu jobbar Svenska fotbollförbundet (SvFF) för att återinföra kraven på agentlicens.(TT)
Publicerad 2 oktober 2017

Måndagskvällens avsnitt av Kalla fakta, "Fotbollssyndikatet", granskar ett agentnätverk som har varit inblandat i flera stora svenska spelarövergångar, bland annat när Alexander Isak såldes från AIK till Dortmund. I programmet beskrivs bland annat hur nätverket genom hot och matchfixning försöker tjäna snabba pengar.

En före detta AIK-spelare som misstänks ha försökt rigga matchen IFK Göteborg-AIK i våras jobbar också som agent. Enligt TV4 har han kopplingar till nätverket och ska också ha varit delaktig i Isaks övergång.

Annons

Internationella fotbollsförbundet Fifa slopade 2015 kraven på en agentlicens och svensk fotboll följde efter. Men SvFF vill nu återinföra en registrering av agenter.

””

Sedan före sommaren är ett förbundsförslag ute på remiss till klubbarna om att återinföra registrering och certifiering av spelaragenterna, skriver Dagens Nyheter.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons