Annons
Nyheter

Gozzi om Bratts NHL-succé: "Inte förvånad"

Från en undanskymd tillvaro i hockeyallsvenskan till ett av de hetaste namnen i NHL. New Jersey-forwarden Jesper Bratt, 19 år, har slagit alla med häpnad. Eller nästan alla. - Det är otroligt bra gjort, men jag är inte förvånad, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

Bara genom att ta en plats i NHL gjorde Jesper Bratt - som fortfarande är junior - något som förvånade många.

Efter två succématcher där han har gjort sammanlagt tre mål och två assist ligger han delad åtta i NHL:s poängliga och är bäste svensk.

Annons

Den före detta AIK-spelaren har redan skrivit historia i New Jersey Devils - då har klubben ändå vunnit tre Stanley Cup-titlar - som den nykomling som har gjort flest poäng i sina två första NHL-matcher. Bara fem rookies har klarat den bedriften de senaste 17 NHL-säsongerna.

Tog AIK med storm

AIK:s sportchef Anders Gozzi har sett Bratts två första matcher och säger:

””

Förra säsongen nådde han inte riktigt upp till högt ställda förväntningar i AIK efter sin debutsäsong. Det blev sex mål och 22 poäng på 46 matcher och Bratt nobbades från en plats i Sveriges JVM-lag. En tuff motgång för tonåringen.

””

Vass skridskoåkare

Gozzi lyfter särskilt fram Jesper Bratts skridskoåkning och teknik.

””

Jesper Bratt har nio matcher på sig att övertyga New Jersey-ledningen om att han håller i NHL innan hans första kontraktsår börjar räknas. Tanken från början var att han skulle spela i den kanadensiska juniorligan med London Knights och därmed också ha en chans att kvala in till det svenska laget till junior-VM i Buffalo.

Efter två matcher talar allt för att Jesper Bratt är i NHL för att stanna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons