Annons
Nyheter

Svenskduo till åttondel på Marstrand

Nicklas Dackhammar avslutade grundomgången i Match Cup Sweden, den sista VM-deltävlingen i matchracing, med seger i den sista seglingen. Hans Wallén vann de två sista i sin grupp. Båda svenskarna är direktkvalificerade till onsdagens åttondelsfinaler på Marstrand.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Nicklas Dackhammar avslutade grundomgången i Match Cup Sweden, den sista VM-deltävlingen i matchracing, med seger i den sista seglingen. Hans Wallén vann de två sista i sin grupp.

Båda svenskarna är direktkvalificerade till onsdagens åttondelsfinaler på Marstrand.

Annons

"Vi hade stora problem i början i dag och sa till varandra vi var tvungna att skärpa oss om vi ville vara kvar i tävlingen. Det fick effekt för sedan fick vi två bra starter och viktiga vinster", säger Hans Wallén, 55, som slutade tvåa i gruppen bakom VM-ledaren Taylor Canfield, Amerikanska Jungfruöarna.

Dackhammar gick till åttondelsfinal som trea i sin grupp.

"Vi känner oss stabila. Riktigt härligt att avsluta grundomgången med en seger men det är i morgon (läs: onsdag) tävlingen börjar på riktigt", säger Dackhammar som är 26 år och yngst av de svenska skepparna i tävlingen.

Björn Hansen, med fyra raka segrar i tävlingen men i en ny båt, slutade femma och sist i sin grupp och tvingas kvala för en plats i åttondelen. Detsamma gäller Mattias Rahm och Johnie Berntsson som slutade fyra i sina respektive grupper.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons