Svenskar bakom Rangers premiärseger

Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist visade prov på god puckstopparform i nattens NHL-premiär. Svensken svarade för 32 räddningar när hans NY Rangers bortabesegrade regerande Stanley Cup-mästarlaget Chicago med 3-2.(TT)
Publicerad 8 oktober 2015
Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist visade prov på god puckstopparform i nattens NHL-premiär. Svensken svarade för 32 räddningar när hans NY Rangers bortabesegrade regerande Stanley Cup-mästarlaget Chicago med 3-2. Stämningen var hög före nedsläpp när flag

Stämningen var hög före nedsläpp när flaggan för Chicagos sjätte Stanley Cup-seger hissades i taket i ett fullsatt United Center.

Men där var det slut på det roliga för hemmasupportrarna. En minut och 43 sekunder in på den första perioden slog den tidigare Skellefteåforwarden Oscar Lindberg till med sitt första NHL-mål i karriärens blott andra match i världens bästa hockeyliga. Framspelad av kedjekamraterna J.T Miller och Viktor Stålberg satte Lindberg 1-0 högt bakom Chicagos målvakt Corey Crawford.

Chicago utjämnade efter 14.24 genom Artemij Panarin, framspelad av Niklas Hjalmarsson. Men innan den första perioden var över gjorde NY Rangers segerrycket efter mål av Kevin Klein och Derek Stepan.

Henrik Lundqvist gjorde sin tionde raka premiärmatch och fick se Teuvo Teräväinens direktskott gå i mål 6.55 in i mittperioden, men lyckades hålla tätt matchen ut.

Patrick Kane trodde att han utjämnat en minut före full tid sedan han fått tag i pucken under Lundqvists benskydd och petat den i mål, men domaren hade redan blåst och målet blev underkänt.