Annons
Nyheter

Svenska OS-hjältarna siktar högt i premiären

Hanna Öberg och Fredrik Lindström körde hem OS-guld i våras. När skidskyttesäsongen drar igång i dag siktar de högt - i varsin stafett. - Det är roligt om vi kan visa att vi är med och det blir ett ännu större intresse så folk kommer till VM och hejar på oss där, säger Öberg.(TT)
Publicerad 2 december 2018

Säsongens världscuppremiär i slovenska Pokljuka inleds med singelmixedstafett och mixedstafett under dagen och de svenska skidskyttarna är taggade på att dra igång.

Efter landslagets stora framgångar i OS i Sydkorea, med två guld (herrstafetten, Hanna Öberg, distans) och två silver (damstafetten, Sebastian Samuelsson, jaktstart) är förväntningarna på skidskyttarna helt andra än för ett år sedan.

Annons

Fredrik Lindström debuterar i singelmixedstafett tillsammans med Linn Persson, och han tror att det är viktigt med en bra start på säsongen som avslutas med höjdpunkten VM på hemmaplan i Östersund i mars.

””

Även Hanna Öberg, som kör andrasträckan i mixedstafetten där Emma Nilsson, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson också är med, är hoppfull inför dagens tävlingar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons