Annons
Nyheter

Svensk storslam i nationsdressyren

Det svenska dressyrlaget dominerade fullständigt i Falsterbo och tog hem samtliga omgångar i nationstävlingen. Med endast en OS-ryttare i laget.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Till tonerna av Billy Idols "Hot in the City" säkrade Patrik Kittel och Delaunay den svenska segern i nationsdressyren som avgjordes i samband med Falsterbo Horse Show. Kittels uppvisning i küren gav honom 74.475 poäng och var avslutningen på en utomordentlig svensk insats under Falsterbohelgen. Laget vann med över tio poäng före tvåan Danmark.

””

Seger på seger

Annons

Tidigare under lördagsmorgonen red Rose Mathisen hem den individuella segern i Grand Prix, som utgjorde nationsdressyrens andra del. Även i den inledande dressyromgången som avgjordes under fredagen blev det både svensk lagseger och en individuell förstaplats genom Kittel.

Hård konkurrens

Av den svenska trion som deltog i Falsterbo är det endast Kittel som får åka till OS i Rio. Övriga ryttare som ingår i dressyrlaget är Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Aurelio, Therese Nilsagen på Dante Weltino och Juliette Ramel på Buriel H.K.

””

Under lördagskvällen utökas den svenska ridsportstruppen till OS när Sveriges Olympiska Kommitté presenterar vilka hoppare som är uttagna till Rio.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons