Annons
Nyheter

Svanstedt ställer höga krav

På söndag avgörs Elitlopp play off på The Meadowlands travbana i New Jersey. Vinnaren får en inbjudan till Solvalla den 29 maj och flygs över till Sverige i ett chartrat plan. Sportchef Markus Myron hoppas säkert att han får dela ut det rosa kuvertet till Åke Svanstedt och hans nya stjärna Resolve.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Resolve startar från spår fyra och tillhör favoriterna att vinna det nya uttagningsloppet. Men det är inte alls säkert att Åke Svanstedt tackar ja till en inbjudan - även om han vinner.

””

Flitig kontakt

Annons

Svanstedt är inne på sitt tredje år som tränare i USA. Han lär sig hela tiden nya saker i sitt nya hemland. Men kontakten med Sverige är flitig, särskilt när det är högsäsong, och respekten för svensk travsport är stor.

””

Tveksamt intresse

Solvalla hoppas kunna fylla planet till Sverige med amerikanska topphästar. Men Svanstedt är tveksam till intresset från amerikanska ägare och tränare.

””

Resolve vann fyra lopp i fjol och tjänade 5,5 miljoner kronor. Hans bästa segertid var 1.08,9. Svanstedt kräver bättre om det ska bli start i Elitloppet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons