Annons
Nyheter

Sundhage vill bara se friska spelare i EM

Flera svenska spelare dras med små skavanker - vilket i värsta fall kan kosta dem en plats i truppen till fotbolls-EM. - Någonting vi lärde oss 2015 är att vi inte orkar med spelare som är halvskadade, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Det handlar inte om några större skador på någon spelare. Värst är läget för Elin Rubensson, som missade matchen mot USA (0-1) på grund av en lättare bristning i låret.

Mittfältaren kan också tvingas stå över nästa landskamp, mot Skottland i Växjö på tisdag, som är den sista innan EM-truppen ska tas ut.

””
Annons

Även förstamålvakten Hedvig Lindahl fick se USA-matchen från sidan på grund av ett skadat finger, men är på bättringsvägen och kan eventuellt spela mot Skottland.

Caroline Seger tvingades tidigt i den första halvleken mot USA att lämna planen med magsmärtor. Efter ett par minuters behandling vid sidlinjen kunde hon dock komma tillbaka in i spel igen.

””

Nilla Fischer klev av i den 75:e minuten med en liten känning i ett ben. Men det ska enligt Pia Sundhage bara vara en försiktighetsåtgärd och hon räknar med att mittbacken är med mot Skottland.

””

EM-truppen presenteras den 20 juni.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons