GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sundhage: "Motståndarna har läst oss"

Anfallsspelet hamnar i fokus under Algarve cup. Inför sommarens fotbolls-EM ska Sverige få till en mer varierad offensiv. - Motståndarna har läst oss. Vi behöver spela centralt också, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Att Pia Sundhage står på en presskonferens i början av året och pratar om hur Sverige ska förändra anfallet är inte ovanligt. Även om det sedan kanske inte blir så som det var tänkt.

””

Den här gången är tanken och grundplanen, till skillnad mot OS förra året, att Sverige ska bli bättre på att hota även centralt i banan.

””

Skadad Rolfö med

Truppen till Algarve cup i Portugal i början av mars innehåller vissa förändringar jämfört med landskamperna mot Norge (1-2) och England (0-0) i januari. På mittfältet får Lina Hurtig igen chansen efter att ha varit borta från landslaget ett par år på grund av skador och annat. Och i anfallet saknas Sofia Jakobsson, som drog av korsbandet på träning med sin klubb Montpellier för en dryg vecka sedan och är borträknad från EM.

Däremot finns Fridolina Rolfö, Bayern München, med trots en fotskada. Enligt Sundhage kommer anfallaren inte att spela Sveriges första match men förhoppningsvis vara tillgänglig för resten av Algarve Cup.

””

Just Rolfö är tänkt att kunna spela en central roll i Sveriges mer centrala spel.

””

Sista resan

I Algarve Cup ställs Sverige mot Kina, Australien och Nederländerna. Sedan väntar ytterligare EM-förberedelser, bland annat en landskamp mot Kanada i Trelleborg den 6 april och sedan dubbla läger med förhoppningsvis tre landskamper under sommaren.

För Pia Sundhage blir det det sista hon gör som ansvarig för det svenska landslaget. Det kan också bli det sista mästerskapet för ett gäng rutinerade spelare, som Caroline Seger, Lotta Schelin och Nilla Fischer, som varit med en längre tid och hunnit bli en bit över 30 år.

””

TT