Annons
Nyheter

Sundhage expert i Fifa-panel

Tidigare svenska förbundskaptenen Pia Sundhage var en av nio experter i den panel som Fifa (Internationella fotbollsförbundet) kallade till ett möte i Zürich, Schweiz, för att utveckla damfotbollen.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Tidigare svenska förbundskaptenen Pia Sundhage var en av nio experter i den panel som Fifa (Internationella fotbollsförbundet) kallade till ett möte i Zürich, Schweiz, för att utveckla damfotbollen.

På mötet diskuterades framtagningen av ett ramverk för damfotbollens utveckling, med fokus på att få fler damer att spela fotboll och på bättre ungdomsutveckling på elitnivå.

Annons

"Inspirerande och viktigt att tillsammans med kloka, entusiastiska människor med lång fotbollserfarenhet från världens alla hörn, diskutera hur fotboll kan göra skillnad för tjejer. Generöst delar vi med oss av våra unika berättelser som kan göra att vi bättre förstår och därmed kan fortsätta kämpa för förändring. Flick- och damfotbollen växer, tar plats och utvecklas i en rasande fart. Jag är tacksam för att jag får chansen att "ge tillbaka" till fotbollen efter alla dessa år på elitnivå", säger Pia Sundhage till svenska fotbollsförbundets hemsida.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons