Annons
Nyheter

Peterson: "Väntat på det här väldigt länge"

En lång väntan är över. För Australian Open-debutanten Rebecca Peterson är det en dröm att få möta förra världsettan Maria Sjarapova. - Jag har inget att förlora, säger svenskan. Maria Sjarapova har fem grand slam-titlar, den senaste från Franska öppna 2014.(TT)
Publicerad 15 januari 2019

Maria Sjarapova har fem grand slam-titlar, den senaste från Franska öppna 2014. Ryskan är en av tennisens största stjärnor, men också en av de mest kontroversiella.

I april förra året gjorde Sjarapova comeback efter att ha varit avstängd i 15 månader för att ha använt den dopningsklassade hjärtmedicinen meldonium.

Annons

För Peterson innebär matchen att hon lämnar sidobanorna för att i stället spela på en av huvudbanorna i Melbourne Park.

””

Den 23-åriga stockholmaren fick kämpa i sitt första set när hon inledde årets första grand slam-turnering med att besegrade rumänskan Sorana Cirstea med 6-4, 6-1.

"Ska bli jättekul"

30-rankade Maria Sjarapova förnedrade däremot sin motståndare, brittiskan Harriet Dart med 6-0, 6-0. Men det verkar inte avskräcka den 62-rankade Australian Open-debutanten Peterson inför onsdagens match.

””
””

TT: Hur skulle du beskriva Sjarapova som spelare?

””

Lätt träningspass

Något direkt firande efter segern i första omgången blev det inte för Peterson, som körde ett lätt träningspass på tisdagen inför matchen.

””

Sjarapova, som har brottats med skador, sade under måndagens presskonferens att hon inte kände till svenskan särskilt bra.

Även för Johanna Larsson väntar en stormatch, mot regerande mästaren Caroline Wozniacki från Danmark. Om de nederlagstippade svenskorna vinner sina matcher möts de i tredje omgången.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons