Annons
Nyheter

Stina Nilsson lyssnar på Kalla

Stina Nilsson går sin egen väg i landslaget. När de andra åkarna coachas fram av sina tränare lägger hon upp sin egen träningsplan. Men det finns en person hon lyssnar på: Charlotte Kalla. Skidstjärnan Stina Nilsson är på landslagsläger i Torsby och njuter av att inte behöva vara bäst.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Skidstjärnan Stina Nilsson är på landslagsläger i Torsby och njuter av att inte behöva vara bäst. Därför försöker hon undvika att tänka på kommande vinter och VM i Seefeld.

””

Djupt rotat

Annons

Det gör henne speciell i landslaget. När de andra landslagskollegorna följer råden från sina tränare, lägger Nilsson upp sin egen träningsplan.

””

Samtidigt säger Stina Nilsson att hon har bollplank. I fjol var det landslagets damtränare Ole Mårten Iversen. I år är det förbundskaptenen Rikard Grip.

””

TT: Hur mycket lyssnar du på råden från Rikard Grip?

””

Upplägget

Stina Nilsson har fått alltmer erfarenhet vilket också påverkar hennes upplägg inför kommande säsongen. Upplägget innehåller tre etapper.

Etapp 1: Det är först i september hon börjar tänka på säsongspremiären.

Etapp 2: Ett skede som inleds efter de första världscuptävlingarna i december med fokus på hemmaträning vid årsskiftet och i januari. Därför kommer hon att avstå Tour de Ski.

Etapp 3: Slutladdningen inför mästerskapet när landslaget åker på uppladdningslägret.

””

Lyssnar på Kalla

Det finns en person som Stina Nilsson gärna lyssnar på: Charlotte Kalla, som nu är med i landslaget under hela försäsongen.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons