Annons
Nyheter

Norén hoppas på favorit i repris

Alex Norén måste plocka fram storspelet för att få fira en tredje Nordea Masters-titel. Har han konserverat formen från förra helgen kan det vara möjligt. - Det vore härligt med en sådan runda, säger världsåttan inför avslutningen på Barsebäck.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Förra söndagen var Alex Norén sju slag från ledningen i stortävlingen brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth i England. Då avslutade den färske världsåttan med en 62-runda (tio under par), svepte förbi toppkonkurrenterna och vann med två slag. Något liknande lär krävas under söndagen av Nordea Masters på Barsebäck.

””

"Måste spela extremt bra"

Annons

Barsebäck är inte banan som bjuder på de riktigt låga resultaten. Banrekordet för mästerskapsbanan är 67 slag (Lee Slattery, 2009).

””

Å andra sidan är det inte en optimal bana för att spela defensivt och försvara en ledning, menar han. Om det blåser på bra vid den skånska västkusten kan Norén & Co jaga toppen på allvar och samtidigt kan det gå åt andra hållet för spelarna framför.

””

Han har vunnit Nordea Masters två gånger tidigare - 2011 på Bro Hof och 2015 på PGA National utanför Malmö. Under den tredje dagen av årets upplaga fick Norén gå i sällskap med vännen Kristoffer Broberg. De får spela ihop även under avslutningsrundan.

””
””

Broberg är tillbaka efter skada och har i år missat kvalgränsen i de fyra Europatourtävlingar han spelat.

””

Wood leder med ett slag

Någon målsättning inför slutvarvet har inte Broberg, som tillsammans med Norén och göteborgaren Niklas Lemke är främsta svenskar på en delad 17:e plats på tre under par.

””

Chris Wood har vunnit tre gånger på Europatouren, slutat trea i British Open (2009) och var med i Europalaget i Ryder Cup 2016. Nu jagar engelsmannen sin första seger i Nordea Masters - han är ett slag före italienaren Renato Paratore och fransmannen Benjamin Hebert.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons