Annons
Nyheter

Stenson längtar redan efter revansch

Henrik Stenson längtar redan till Ryder Cup om två år. De närmaste veckorna? - Jag ska inte sätta på hörlurarna och lyssna på "USA, USA, USA" i alla fall. Det känns som att man hört tillräckligt av det, säger han.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016

Resultattavlan som står bakom Henrik Stensons rygg vid den 18:e greenen talar sitt tydliga språk. USA 17, Europa 11 - siffror som betyder att Ryder Cup med dunder och brak gick förlorad för européerna på Hazeltine.

””

Efter förlusten var han imponerad av amerikanerna. De spelade för varandra, de spelade för den fanatiska publiken, de spelade för nyligen avlidne legenden Arnold Palmer, de spelade för... baskat bra.

Annons

Segerfirandet imponerade däremot inte alls på Stenson.

””

Fjärde matchen

För honom var det karriärens fjärde Ryder Cup, men knappast den sista.

””
””

Det är på Le Golf National, strax utanför Paris, som Ryder Cup avgörs igen om två år. Att Stenson på ett eller annat sätt tar plats i laget då är knappast en högoddsare. Sannolikt kommer Europa också dit med ett mer rutinerat lag.

””
””

Framtida kapten?

40-åringen hoppas på en handfull år till i världseliten, men sedan kan han mycket väl tänka sig att vara kapten för det europeiska Ryder Cup-laget.

””

När det gäller den närmaste framtiden väntar tre veckors vila och därefter säsongens fyra sista tävlingar med "Race to Dubai" i november som slutpunkt. Den starka avslutande insatsen i Ryder Cup - 3/2-segern mot Jordan Spieth - visade att Stenson har riktigt bra spel kvar i kroppen trots en intensiv säsong.

Och besvikelsen efter förlusten var trots allt hanterbar:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons