Annons
Nyheter

Europa illa ute i Ryder Cup

Dubbla förluster för Henrik Stenson - och en tung dag för Europa. USA leder Ryder Cup med 9,5-6,5 och det kommer att krävas ett nytt europeiskt mirakel i singelspelet för att behålla bucklan. Henrik Stenson hade ingen rolig lördag på Hazeltines golfbana.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

Henrik Stenson hade ingen rolig lördag på Hazeltines golfbana. Efter förlusten i foursome med Matthew Fitzpatrick blev det en ny smäll i bästbollen tillsammans med Justin Rose.

För motståndet då stod Jordan Spieth och Patrick Reed. Eller egentligen bara Reed - som spelade helt makalöst bra samtidigt som Spieth var helt under isen.

””
Annons

Två eagles

Det som verkligen satte fart på Reed var en eagle på sexan efter att amerikanen slagit sitt inspel rakt i hål. 26-åringen fortsatte att spela briljant och USA ledde med tre hål halvvägs in i matchen. Stenson och Rose kom tillbaka och vann två hål, men Reed svarade med två raka birdies på hål 14 och 15. En sänkt eaglechip från Stenson på 16:e höll liv i matchen ytterligare ett hål, men när han sedan missade sin birdieputt på 17:e var matchen förlorad.

””

Det har varit en svängig Ryder Cup. Efter att USA kopplade greppet tidigt med 4-0 på fredagsförmiddagen har Europa sakta men säkert knaprat sig tillbaka. Bara för att tappa igen på lördagseftermiddagen, vilket gör att USA har ett rejält grepp inför sista dagens singelspel. Europa måste göra något alldeles extra för att vinna Ryder Cup för fjärde gången i rad.

””

Debutant imponerar

De enda européerna som vann sin bästbollmatch var Rory McIlroy och belgiske succédebutanten Thomas Pieters. Tillsammans har de tagit tre raka segrar och stått för nästan hälften av Europas poängskörd.

Den tyngsta förlusten åkte Danny Willett och Lee Westwood på. Svag puttning på sluthålen - Westwood brände bland annat en knappt meterlång putt på 18:e för att dela matchen - gjorde att det blev ännu en amerikansk poäng för JB Holmes och Ryan Moore.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons