Annons
Nyheter

Sprunger förstörde svensk trippel

Janika Sprunger och Bon Chance var sist ut. Men överst på prispallen. Schweiziskan vann Falsterbos GP och förstörde en svensk trippel.(TT)
Publicerad 12 juli 2015

Ett enda nedslag eller tidsfel och Henrik von Eckermann, Charlotte Mordasini och Malin Baryard-Johnsson hade toppat tävlingen där förstapriset är runt 650 000 kronor.

Fyra svenska ryttare fanns bland de elva som nådde omhoppningen i Falsterbos GP. Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Charlotte Mordasini och Malin Baryard-Johnsson.

Annons

Mordasini, som har svenskt, schweiziskt och franskt pass men valt att tävla för Sverige, gick felfri i omhoppningen med Romane du Theil, på tiden 44,29.

Lindelöw fick ett tidigt nedslag med Udermus.

Henrik von Eckermann straffade Mordasinis tid med fem hundradelar och tog ledningen på Cantinero.

Baryard-Johnsson, med tredje bästa tid i första omgången, gick ut sist av svenskarna, på Tornesch, och petade inte ned ett hinder - men tiden var sämre än von Eckermann och Mordasini.

von Eckermann ledde med två ryttare kvar, tysken Patrick Stühlmeyer och schweiziskan Janika Sprunger. Stühlmeyer nollade men var för långsam.

Sprunger var iskall och var över en sekund snabbare än von Eckermann.

I grundomgången rev fjolårsvinnaren Alexander Zetterman rev bort sig med Flecu, Rolf-Göran Bengtssons nedslag på Clarimo kostade honom en plats i omhoppningen. Där saknades även landslagsryttarna Peder Fredricson som utgick med Little Sparrow och Helena Persson som hade en rivning med Bonzai plus ett tidsfel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons