Annons
Nyheter

Spännande sommar väntar Forsberg

Zlatan Ibrahimovics långa skugga faller inte längre över tio andra landslagsspelare. Det är på gott och ont. Kring Emil Forsberg råder inga tvivel. 25-åringens betydelse för laget och hans stjärnstatus växer så det knakar.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Landslagstruppen förbereder sig just nu för fredagskvällens VM-kval mot Frankrike. Prata med vilken annan spelare som helst och uppfattningarna om Forsberg är samstämmiga.

Alla är imponerade över hans framfart med Leipzig i Bundesliga och den utväxling han haft under Janne Anderssons första år som förbundskapten.

””
””
Annons

"Gjorde en otrolig säsong"

Albin Ekdal, som under säsongen fick slita för att hjälpa Hamburg kvar, tror att vi framöver kommer att få se en ännu bättre Forsberg.

””

Det råder lite olika meningar, men de stora tyska tidningarna - med fotbollsmagasinet Kicker i spetsen - bokförde 22 målgivande passningar från Forsberg under ligasäsongen. Till det ska läggas åtta mål på 30 matcher. Då ligger ordet succé rätt i munnen.

Och:

Vilken storklubb lägger redan i sommar så mycket pengar på bordet att Leipzigs sportchef Ralf Rangnick helt enkelt inte kan säga nej?

Spännande sommar

Rangnick har raljerat om att det inte blir någon julafton för hugade spekulanter. Forsberg, som har kontrakt till och med 2021, ska inte säljas. I synnerhet inte med tanke att Leipzig för första gången går in i Champions Leagues gruppspel i höst. Men money talks. Och Forsberg, som är en artig ung man, ville inte ljuga när han fick frågan på tisdagen om han och hans agent Hasan Cetinkaya krävt ett möte med Rangnick.

Forsberg funderade någon sekund, varpå han svarade:

””

TT: Kan det bli ett spännande transferfönster för din del?

””

Han sade också:

””
Annons

Trivs i sin roll

Forsberg häxpipa till frispark chockade fransmännen på Stade de France i november, men Frankrike vände och vann med 2-1. De två målen i 4-0-segern mot Vitryssland i mars underströk att i dagens landslag är det Forsberg som har den största nyckeln till den svenska offensiven.

””

Backa bandet ett år och Forsberg hade ett uselt EM-slutspel.

””
””

Just nu en betydligt bättre Emil Forsberg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons