Annons
Nyheter

Späckad helg för fotbollens finsmakare

Trött på skidåkning? Den europeiska ligafotbollen bjuder i så fall på åtskilliga godbitar i helgen men för finsmakaren gäller det att ha split vision. Det dräller av toppmatcher, klassiska möten och heta derbyn.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Simultanförmågan testas hos den som på lördag kväll måhända väljer bort Melodifestivalen och vill hålla koll på vad som händer på de stora fotbollsarenorna i Madrid, Rom och Porto.

På den fullmatade menyn står nämligen:

Annons

Lazio-Roma (avspark 20.30, lördag)

Robin Olsens Roma har hittat formen och går in på Olympiastadion, hemmaplanen som delas med Lazio, med tre raka ligasegrar. Roma jagar en Champions League-plats, men Lazio är hack i häl i tabellen.

Real Madrid-Barcelona (20.45, lördag)

Tredje mötet på kort tid mellan de spanska storheterna och hur lägligt kommer El Clásico för Real? 0-3 hemma i cupreturen i veckan sved rejält och managern Santiago Solari är under hård press. Vinner Barcelona igen är Real tolv poäng bakom redan i början av mars.

Porto-Benfica (21.30, lördag)

Ettan mot tvåan i portugisiska ligan - och en ny holmgång mellan klubbarna som dominerat under åtskilliga år. Det skiljer bara en poäng mellan lagen.

Premier League dukar upp med två traditionstyngda drabbningar som fortfarande engagerar fansen.

Tottenham-Arsenal (13.30, lördag)

En över hundra år lång rivalitet ges numera ny näring av att båda tillhör ligatoppen. Tottenham hade hoppats inviga nya White Hart Lane med "The North London Derby" men matchen spelas på Wembley.

Everton-Liverpool (17.15, söndag)

Annons

På Goodison Park är supportrarna numera luttrade och vana vid mittenplaceringar i ligan, men inget lyfter humöret så mycket som att ta poäng av grannen från Anfield.

Och slutligen:

Napoli-Juventus (20.30, söndag)

Fotbollshelgen går hela vägen in i kaklet och för den som inte fått nog väntar en snygg avslutning i Neapel. Napoli är, som ligatvåa, 13 poäng bakom ledande Juventus och kan skänka Serie A en gnutta fortsatt spänning vid seger.

Bubblare:

+ Borussia Mönchengladbach tar emot Bayern München i Bundesliga på lördag, trean mot tvåan i serien. En gång i tiden en het drabbning som fått ny aktualitet efter "Gladbachs" starka säsong. Oscar Wendt är given i hemmalaget.

+ Fulham sladdar i Premier League och sparkade managern Claudio Ranieri i veckan. På söndag kommer grannen Chelsea på besök till Craven Cottage.

+ Natten till söndag inleder Zlatan Ibrahimovic ännu en säsong när LA Galaxy tar sig an Chicago i MLS-premiären.

Fotnot: De europeiska ligorna på damsidan har uppehåll på grund av landslagsturneringar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons