Annons
Nyheter

Snöfall utmanar Vasaloppsåkarna

När startskottet går för Vasaloppet klockan 08 har vallarna i de olika elitlagen haft en ovanligt dramatisk natt med ett kraftigt väderomslag. På bara några timmar har vädret slagit om från klar himmel till ymnigt snöfall, vilket skapar utmaningar i spåret för många motionärer och elit.(TT)
Publicerad 3 mars 2019

Anton Järnberg, sportchef för Lager 157, som bland annat innehåller Britta Johansson Norgren, sade så här på lördagskvällen:

””

Mycket talar för en spurt

Annons

Jörgen Aukland, som är sportchef för Ragde Eiendom, som innehåller de bästa manliga åkarna, förklarar vad som väntar årets Vasaloppsåkare:

””

I Ragde Eiendom finns Oskar Kardin, som är ett av de stora svenskhoppen. Speciellt sedan han gjort en höghöjdsuppladdning som ingen annan har gjort.

Men Kardin kommer att få kämpa mot så många bra norska åkare att det skulle bli allt annat än en stor överraskning om det blir annat än en norsk seger i herrklassen

I damklassen talar mycket för en duell mellan Britta Johansson Norgren, som leder långloppscupen, och Lina Korsgren, som vann Vasaloppet i fjol.

"Ta god tid på er"

Lika utmanande kan det bli för de övriga knappt 16 000 deltagarna som åker årets Vasalopp. Speciellt eftersom det kommer att snöa.

Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet, har en uppmaning till deltagarna:

””

Hon fortsätter:

””

Tommy Höglund, sportchef för Vasaloppet, har ytterligare ett råd till motionärerna:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons