Annons
Nyheter

Överlägset Smederna tog andra raka SM-guldet

Smederna är svenska mästare i speedway för andra året i rad. Eskilstunalaget var överlägset i den avgörande finalen inför rekordpublik. - Väldigt känslosamt att höra dem skrika och vara så glada, säger lagledaren Jerker Eriksson.(TT)
Publicerad 3 oktober 2018

Smederna hade en knapp ledning, 46-44, från det första mötet i Målilla inför avgörandet på hemmaplan.

Matchen, som skulle ha körts för en vecka sedan, sköts upp både en och två gånger på grund av regnet men när det väl var dags för tävling såg en rekordpublik i Eskilstuna, 8 977 åskådare, guldet gå till Smederna för andra året i rad.

””
Annons

Smederna fick se sin ledning försvinna redan i det första heatet då Dackarnas Greg Hancock och Pawel Przedpelski dominerade från start och tog en femetta.

Smederna vassare

Men den inledningen speglade inte alls matchen - där Smederna var betydligt vassare. I det sjätte heatet fixade hemmalaget sin första fullpoängare genom Michael Jepsen Jensen och Mikkel Michelsen. Det innebar 22-14 i matchen och en tiopoängsledning totalt.

När den danska duon sedan tog sin andra femetta för kvällen bara två heat senare var uppförsbacken för Dackarna än större.

Svenskstjärnan Fredrik Lindgren tog sin första vinst i det tionde heatet och Smederna gick till paus med en 36-24-ledning (82-68 totalt).

Strax därefter var det avgjort. Redan efter det 13:e heatet, och kvällens fjärde femetta för hemmalaget, åkte guldhattarna på och Smederna firade den andra raka SM-titeln med ett ärevarv.

"Riktigt skarpa"

””

Lagledaren i Dackarna, Peter Karlsson, var av förklarliga skäl mer dämpad.

””
””

Matchen slutade 53-37, totalt 99-81 över de två mötena.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons