Annons
Nyheter

Slutet för stjärnan - av ekonomiska skäl

De senaste åren har varit guldskimrande och nu hoppas hon på fjärde raka SM-guldet. Sedan är det slut för Luleås Hockeys OS-forward Rebecca Stenberg. Av ekonomiska skäl. - Det är tråkigt, säger 26-åringen.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

I förra veckan gick Luleåstjärnan ut med beskedet att hon slutar efter finalserien mot Linköping som börjar på onsdagskvällen.

Efter nio säsonger i högsta serien, ett VM och OS-spel förra säsongen väljer Rebecca Stenberg - som i år tackat nej till landslagsspel - att flytta till pojkvännen i Örnsköldsvik och satsa på sin civila karriär som hälsovägledare.

Annons

Hon blir ännu en i raden av spelare på damsidan som väljer att sluta fast hon egentligen har sina bästa år framför sig. Ett faktum som märkts på reaktionerna till henne efter beskedet.

””

Karriären har varit guldkantad meritmässigt - men inte på bankkontot.

Tackar föräldrarna

TT: Hur har du fått det att gå ihop tills nu?

””

Den här säsongen har Stenberg jobbat uppskattningsvis 40 procent. Luleå har kommit längst av SDHL-lagen och ersätter spelarna för förlorad arbetsinkomst när laget tränar på dagtid.

””

Hon tycker utvecklingen gått framåt under sina år, men mest statusmässigt.

””
””

Lyfter damfotbollen

Hon hoppas att ishockeyn ska kunna gå samma väg som fotbollen.

””

Stenbergs Luleå jagar sitt tredje SM-guld på fyra år. Själv vann hon också med Djurgården 2017. Hennes lag har varit stor favorit hela säsongen, vann grundserien med 14 poängs marginal och har sex raka segermatcher i slutspelet.

””

Med matchordningen, där högst rankade lag bara spelar hemma en gång de tre första matcherna, kan onsdagens första final bli hennes avsked till hemmapubliken.

Annons

Vemodigt?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons