Annons
Nyheter

Sliten CL-arena väcker frågetecken

Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark i Berlin där årets Champions League-final spelas beskrivs som en arena i förfall. För att finalen ens ska kunna spelas måste ett brandlarm installeras.(TT)
Publicerad 10 mars 2015

Säg Champions League-final och Berlin och det låter som en ganska häftig kombination. Det är det säkert också för herrarna, som spelar sin final på Olympiastadion med plats för över 76 000 åskådare.

De damlag som kvalificerar sig för finalen i den prestigefyllda turneringen får i stället bege sig till stadsdelen Prenzlauer Berg i nordöstra Berlin, till Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark. En förvisso väldigt anrik arena från 1952 med plats för 20 000 i publiken, men också en arena i ett sådant skick att politikerna i Berlin enligt tidningen Berliner Zeitung hellre vill riva och bygga nytt än renovera inför att staden vill söka sommar-OS 2024 eller 2028.

Annons

Ska rustas upp

Inför Champions League-finalen ska cirka 2 miljoner euro användas för att tillfälligt rusta upp arenan. Bland annat ska omklädningsrummen målas, ett brandlarm måste installeras och en ny gräsmatta läggas.

””
””

Gräsmattan på omgärdas av löparbanor, och dessutom ytterligare ett stycke gräs, innan läktarna tar vid.

””

Spelas tidigare

Sedan säsongen 2009-10 då turneringen fick namnet Champions League har damernas och herrarnas final avgjorts i samma stad, men aldrig på samma arena.

Förra året besegrade Fischers Wolfsburg Tyresö på Estádio do Rostelo i Lissabon-förorten Belém, medan herrarnas final mellan Real Madrid och Atlético Madrid gick på Estádio da Luz.

Det här året spelas damernas final dessutom två och en halv vecka före herrarnas final, 14 maj mot 6 juni.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons