Annons
Nyheter

Skofterud var alkoholpåverkad vid olyckan

Den norska tidigare landslagsskidåkaren Vibeke Skofterud var påverkad av alkohol när hon dog efter en vattenskoterolycka i slutet av juli. Promillehalten var högre än 0,8, bekräftar polisen. "Hon hade ett värde som var högre än det som är tillåtet vid båtkörning, det vill säga högre än 0,8.(TT)
Publicerad 3 september 2018

Den norska tidigare landslagsskidåkaren Vibeke Skofterud var påverkad av alkohol när hon dog efter en vattenskoterolycka i slutet av juli.

Promillehalten var högre än 0,8, bekräftar polisen.

Annons

"Hon hade ett värde som var högre än det som är tillåtet vid båtkörning, det vill säga högre än 0,8. Polisen kommer inte att upplysa allmänheten om den exakta promillehalten", säger Unni Guldberg vid polisen i Arendal i ett pressmeddelande.

Polisen kan efter obduktionsrapporten inte slå fast vad som orsakade olyckan, men skriver att allt tyder på att skadorna hon fick i kraschen gjorde att hon avled direkt.

"Det blir bara spekulationer om vi säger något om orsaken. Hon var ensam när det hände, det var mörkt och sikten var dålig. Hon var dessutom påverkad av alkohol med värden högre än vad som är tillåtet när man kör båt. Allt detta kan ha bidragit till den tragiska olyckan", säger Guldberg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons