Annons
Nyheter

Skellefteå vann toppmötet

Skellefteå vann det högintensiva toppmötet mot Frölunda med 4-1 och har skaffat sig ett försprång på åtta poäng i tabellen. -Kul att vi leder, men det är inte klart än. Det är mycket kvar att spela om, säger hemmamålvakten Markus Svensson.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Skellefteås seger var en kollektiv triumf, men utan Svenssons storspel hade Frölunda vunnit igen, precis som man gjort de tre gånger lagen mötts tidigare den här säsongen.

I den andra perioden var det stundtals rena bombardemanget mot Skellefteås mål men Svensson stred heroiskt. Frölunda vann skottstatistiken överlägset men bara ett av skotten letade sig förbi hemmamålvakten.

””
Annons

Härlig offensiv

Ishockeyfesten i Skellefteå den här lördagseftermiddagen var underbar, full av känslor och heta närkamper. Båda lagen bjöd på en offensiv som få lag i SHL kan matcha.

Båda ville vinna, men bara Skellefteå klarade det.

””

Den kunde inte ha kommit mindre lägligt.

Skellefteå hade inte vunnit hemma mot Frölunda sedan i september 2013 - att vända det psykologiska underläget var livsviktigt för Skellefteå. Mycket talar ju för att de båda topplagen kan mötas igen i finalen i april.

Rykande tempo

Matchen inleddes också i ett rykande tempo med hög press från båda lagen.

Det var Skellefteå som fick utdelning först när backen Niclas Burström plockade upp en retur och prickade krysset bakom Frölundamålvakten Lars Johansson efter 10.33 i den första perioden.

Adam Pettersson utökade sedan till 2-0 efter 9.15 i mittenperioden. Skellefteås formstarke doldis lurade elegant Frölundabacken Elias Fälth och satte pucken i nät. Då hade Frölunda just haft chansen att spela fem mot tre i dryga minuten med ett klingande stolpskott från Henrik Tömmernes som enda resultat.

Baklängesmålet fick Frölunda att höja sig och trycket mot en heroiskt spelande Markus Svensson i hemmamålet var våldsamt. Utdelningen kom efter 13.24 när Spencer Abbott satte reduceringen till 2-1, hans sjunde poäng mot Skellefteå den här säsongen.

Annons

Men fler mål än så blev det inte för Frölunda.

Skön seger

””

Förlusten gör att det börjar se bekymmersamt ut för Frölunda som nu åkte på sin tredje raka förlust.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons