Skellefteå bröt trenden - vann finalreprisen

Förlustraden var lång, men nu är den bruten. Efter elva förluster i rad mot Växjö kunde Skellefteå vinna med 2-1 i en högklassig repris på vårens final. Segerskytt blev höstens sensation Andreas Wingerli som prickade krysset från liten vinkel mitt i den tredje perioden.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018
””

Den här säsongen har 21-åringen utvecklats från att enbart vara en hårt jobbande hockeyarbetare till att blomma ut till en högklassig och spelskicklig forward.

Han har också avancerat till en centerplats mellan stjärnorna Oscar Möller och Joakim Lindström.

"Haft en riktigt bra sommar"

””

Senast lagen möttes var i april. Då var det guldhjälmar på för Växjö efter en sällan skådad utskåpning av Skellefteå. Fyra raka segrar och 20-1 i målskillnad i finalen var ord och inga visor från smålänningarnas sida. Faktum är att Skellefteå förlorat de elva senaste mötena lagen emellan och inte vunnit mot Växjö på över två år före den här segern.

””

Nu fick smålänningarna inte så många tillfällen att bita sig fast i Skellefteås zon.

Revanschlusten lyste om hemmaspelarna och matchen blev en fartfylld och högklassig rysare där Skellefteå tog ledningen mitt i den första perioden på ett backskott från Filip Berglund som styrde på Växjöbacken Niclas Burström, tidigare Skellefteå, och gick i mål.

Förlorat viktiga forwards

Växjö har förlorat flera viktiga forwards ur sitt guldlag men i stället fått in högsta tjeckiska kompetens i form av Roman Horak, som i slutet av den andra perioden kvitterade till 1-1, hans fjärde fullträff för säsongen.

Med ett par kvicka dragningar och en backhand upp i nättaket visade Horak vilken vass målskytt han är.

Matchen stod och vägde när Andreas Wingerli slog till. Från minimal vinkel kunde han med ett rappt skott pricka bortre krysset bakom Växjömålvakten Viktor Fasth och avgöra matchen.

Nu har Skellefteå vunnit fem matcher medan mästarlaget står kvar på en seger.