Annons
Nyheter

Sjöström inledde med ny seger

Sarah Sjöström fortsätter att vara ostoppbar i världscupen i simning. Superstjärnan inledde tävlingarna i Doha på samma sätt som hon avslutade i Kazan - med en seger. Svenskan simmade i mål på 23,99 på 50 meter fritt. Sarah Sjöströms start på världscupen var perfekt.(TT)
Publicerad 13 september 2018

Sarah Sjöströms start på världscupen var perfekt. I ryska Kazan för en vecka sedan vann hon samtliga fem distanser som hon ställde upp i, och när tävlingscirkusen nu mellanlandat i Qatar och Doha fortsatte hon på den inslagna vägen.

För - som väntat - hade hon inga problem att ta hem segern på inledande 50 meter frisim. Sjöström, som även var snabbast i förmiddagens försök, vann på tiden 23,99 - vilket var halvsekunden snabbare än den nederländska tvåan Femke Heemskerk. Ranomi Kromowidjojo, också hon från Nederländerna, knep tredjeplatsen.

Annons

Tiden 23,99 är 16 hundradelar långsammare än Sjöströms världsårsbästatid 23,83, som hon noterade i Kazan.

Tävlingen i Doha pågår till på lördag. Sjöström, som toppar den totala världscupställningen, är anmäld till såväl 50 som 100 meter fjäril, som 100 och 200 meter fritt. På fredagen avgörs 50 meter fjäril och 200 meter frisim.

Tävlingen i Doha är den andra av totalt sju i världscupen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons