Annons
Nyheter

Sjöström på SM för att "träna på att dö"

Sarah Sjöström kammade planenligt hem årets första SM-guld när hon segrade på favoritdistansen 100 meter fjäril. Men världsrekordhållerskan var inte nöjd med sin prestation, och säger sig ha mycket att jobba på fram till EM.(TT)
Publicerad 5 juli 2018

Redan under förmiddagens försök på paradgrenen 100 meter fjäril visade Sarah Sjöström att hon inte har kommit till SM-veckan i Landskrona enbart för att plocka hem ytterligare ett lass med medaljer. Segertiden 56,98 var den fjärde snabbaste tiden i världen i år, och i finalen putsade hon tiden med ytterligare 15 hundradelar.

””

Den svenska världsrekordshållaren segrade närmast före Louise Hansson och Sara Junevik.

Annons

Från träningscykel till tävlingsmode

Inför loppet sade Sjöström att hennes mål under SM-veckan är att "träna på att dö".

””

Sjöström har tävlat förhållandevis sparsamt under säsongen och har i stället fokuserat fullt ut på att träna upp sig inför EM, som går av stapeln i Glasgow i början av augusti.

””

Formatändring oroar inte

Tidigare under torsdagseftermiddagen rapporterade Dagens Nyheter att det internationella simförbundet Fina har beslutat att ändra på upplägget för världscupen. Förra året kunde medaljörer från VM och OS välja bort att simma försöken på sina medaljdistanser, men från och med det här året kommer även medaljörerna att tvingas delta i kvalet. Beslutet har fattats mot bakgrunden att världscupen har haft svårt att locka många av de stora namnen.

Men Sarah Sjöström, som i fjol simmade in närmare tre miljoner kronor på världscupen, tror inte att regeländringen kommer att påverka hennes framtida segerchanser i världscupen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons