Annons
Nyheter

Självförtroendet förde Alm till hjälterollen

Segermålet mot Serbien i EM rankar hon som sitt viktigaste landslagsmål. Äntligen fick Jenny Alm kliva in i strålkastarljuset även i ett mästerskap. - Det är så det är när man har ett bra självförtroende och en bra känsla i kroppen, säger 29-åringen.(TT)
Publicerad 3 december 2018

Dagen efter sekunddramat mot Serbien i handbolls-EM - svensk seger med 22-21 - har Jenny Alm kört en lättare träning för få i gång kroppen.

””

Segerskottet i Nantes skickade Alm in när det återstod fem sekunder av matchen och därefter räddade den storspelande målvakten Filippa Idéhn ett sista desperat försök från Serbien att kvittera.

””
Annons

"Bra känsla i kroppen"

Förutom segermålet svarade Alm totalt för fem mål - varav tre under matchens sista kvart. Mot Danmark (förlust 29-30) spelade hon i fyra minuter (ett mål) och fick stå tillbaka för Jamina Roberts och i slutet av matchen för mästerskapsdebutanten Mikaela Mässing. Mot Serbien blev det 23 minuter på planen för Alm när hon delade på rollen som vänsternia med Roberts.

””

Jenny Alm gör sitt åttonde mästerskap och var förstavalet som vänsternia under hemma-EM 2016. Ett mästerskap som dock blev ett misslyckande för såväl Alm som Sverige. Vid VM i fjol fick hon chansen i premiären mot Polen (förlust), men sedan tog Roberts och Johanna Westberg över positionen.

””

Efter en fin säsong i klubblaget Köpenhamn, som Alm vann den danska ligan med i våras, kom hon med ett bra självförtroende till EM i franska Nantes.

””

Ingen segerdans ännu

Segern mot Serbien gör att Sverige kan gå till huvudrundan med två poäng i bagaget. Seger eller oavgjort mot Polen på tisdagen och det är definitivt klart.

””

När Sverige gjorde succé och blev VM-fyra i Tyskland i fjol blev Blågult känt som det dansande landslaget. Zumbadansen, anförd av lagkaptenen Sabina Jacobsen, plockades dock inte fram efter segern mot Serbien.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons