Annons
Nyheter

Sista matchen för Waldner

Jan-Ove Waldner går sin sista tävlingsmatch i kväll och en nästan 40-årig bordtenniskarriär är över. - Det finns inte en chans att jag gör comeback, säger Waldner till TT. Den 50-årige Waldner ska i Spårvägens match mot Rekord möta den nästan hälften så gamla Simon Arvidsson, 26.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Den 50-årige Waldner ska i Spårvägens match mot Rekord möta den nästan hälften så gamla Simon Arvidsson, 26. Det skulle ha varit som vilken match som helst i Pingisligan, inför några få hemmasupportrar i Liljeholmshallen, om det inte varit för att bordtennislegendaren beslutat sig för att det nu får vara nog.

””

Han säger att kroppen säger ifrån för mer elitspel. Från och med nu blir det bara uppvisningsmatcher, företagsevenemang och spel på veterantouren.

Annons

Waldner debuterade i elitserien som 12-åring för 38,5 år sedan. I första matchen mötte han Söderhamns Glenn Östh, numera sportchef i Sveriges olympiska kommitté, och förlorade.

Aftonbladet sammanförde dem för en match i går. Och J-O Waldner fick sin revansch, vann med 11-9, trots att Östh fick ett försprång med 8-0.

””

Jan-Ove Waldner kan efter sin långa och framgångsrika karriär vid bordtennisbordet glädjas åt bland annat ett OS-guld, sex VM-guld och elva EM-guld.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons