Annons
Nyheter

Signell känslosam över VM-succén

Handbollslandslagets förbundskapten Henrik Signell är en känslomänniska. Två gånger under VM i Tyskland har han fått tårar i ögonen när han har pratat med spelarna - efter matcherna mot Ungern och Norge. - Det får jag ofta. Tjejerna brukar skratta åt mig, säger han.(TT)
Publicerad 11 december 2017

Det är sent på kvällen på ett hotell i Leipzigs östra utkanter.

Förbundskaptenen Henrik Signell firar avancemanget till kvartsfinal i handbolls-VM med ett glas rött vin.

””
Annons

Han testar gärna traktens specialiteter men den här gången vet han inte vad han drack.

””

Gott smakade det i alla fall. Efter kvartsfinalförlusten mot Norge i OS och misslyckandet i mellanrundan i hemma-EM har han äntligen lett Sverige till seger i en utslagningsmatch i ett mästerskap.

””

Ett landslagsmål

Signell fastnade tidigt för handboll. Han började spela i Sävehof som fem-, sexåring och debuterade tidigt i A-laget. Som 18-åring var han med i J-, U- och A-landslaget samtidigt.

Det blev dock bara en landskamp - och ett mål.

””

Livet tog en vändning när han blev pappa till Vincent, nyss fyllda 20 år. När han märkte att det inte fungerade att spela elithandboll och samtidigt vara småbarnsförälder tog han ett sabbatsår.

””

Inspirerad av Puljevic

Han gjorde comeback och gjorde ytterligare sex säsonger som spelare men det blev ingen mer landskamp och direkt när spelarkarriären var avslutad bytte han planen mot bänken.

Redan som ung pojke hade han hängt i hallen och sett hur noga den kroatiske herrlagstränaren Ilja Puljevic var med detaljer och hur spelarna nötte teknik.

När Signell fick frågan om han ville ta över Sävehofs herrjuniorer tvekade han inte.

””
Annons

Ofta känslosam

Signell tog över landslaget inför OS i Rio de Janeiro och har nått sin största framgång hittills i VM i Tyskland. När han beskriver spelarnas prestation blir han rörd.

””

Just nu beskriver titeln på Signells favoritfilm hans tillvaro:

Livet är underbart.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons