Nyheter

Seger i Franssons Norrköpingscomeback

En hemvändare mottogs med värme från läktarna och en mer svårhanterlig värme från vädergudarna. Mest värmande av allt för Norrköpingsspelaren Alexander Fransson? Det var nog 2-1-segern i hans IFK-comeback hemma mot Häcken. En egen produkt spelklar och tillbaka. En annan på väg bort.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

En egen produkt spelklar och tillbaka. En annan på väg bort. När IFK Norrköping presenterade sitt lag inför söndagens hemmamatch mot Häcken så fanns nyförvärvet och hemvändaren Alexander Fransson med. Högerbacken Linus Wahlqvist fanns däremot inte med.

””

Enligt flera uppgifter ska det röra sig om en övergång till Dynamo Dresden i den tyska andraligan.

Thern inledde

Hemmasupportrarna kunde trösta sig med Franssons återkomst, där man visade sin uppskattning för nyförvärvet från Basel med ovationer inför avspark.

Det var dock lagets andra innermittfältare som öppnade målkontot i den östgötska sommarvärmen.

Simon Thern, avstängd senast mot Djurgården, fick bollen rättvänd utanför straffområdet, siktade, och borrade in 1-0 efter 19 minuter.

””

Självmål avgjorde

Häcken replikerade dock fort - även det med ett välplacerat och lågt distansskott.

””

I takt med vattenpauser och rinnande svettdroppar så fortskred tillställningen. Till slut skulle Norrköping få sista ordet - med lite hjälp.

I definitionen av en tilltrasslad situation i straffområdet så var en olycklig Häckenfot, uppvaktad av Norrköpingskaptenen Andreas Johansson, sist på den boll som studsade precis så långt in över mållinjen som det krävdes för att det skulle anses vara mål. Därmed blev det 2-1 och tre poäng för hemmalaget.

TT