Annons
Nyheter

Särspelsdramatik gav svensk seger

Det var särspelsdramatik på hög nivå när Sverige besegrade Tyskland med 4-3 i kvartsfinalen i herrarnas lag-EM i golf i Halmstad. På det sjunde särspelshålet säkrade Oskar Bergqvist segern mot Maximilian Rottluff och avancemanget till semifinal, där Danmark väntar.(TT)
Publicerad 9 juli 2015

Det var särspelsdramatik på hög nivå när Sverige besegrade Tyskland med 4-3 i kvartsfinalen i herrarnas lag-EM i golf i Halmstad.

På det sjunde särspelshålet säkrade Oskar Bergqvist segern mot Maximilian Rottluff och avancemanget till semifinal, där Danmark väntar. När Bergqvist gjorde par på par-3-hålet och Rottluff bogey var saken klar.

Annons

"Jag visste att särspelet var viktigt, men inte att det var helt avgörande. Jag försökte bara spela stabilt och tänka framåt", säger Bergqvist till golf.se.

Svensken gjorde birdie på 18:e hålet för att tvinga fram särspel.

De övriga svenska segrarna togs av Adam Blommé och Hannes Rönneblad i singel, samt av Bergqvist och Rönneblad i foursome.

I den andra semifinalen möts England och Skottland.

"Vi behövde komma upp ett snäpp i vårt spel i dag, och det tycker jag att vi gjorde", säger förbundskapten Jonnie Eriksson.

Sverige är regerande mästare i lag-EM.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons