Annons
Nyheter

Sånghyllningen i NHL: "Jolene" blir "Dahlin"

Countrysångerskan Dolly Partons klassiker "Jolene" har förvandlats till en hyllningslåt till den svenske hockeyspelaren Rasmus Dahlin. Det 18-åriga stjärnskottet gjorde nyligen NHL-debut i laget Buffalo Sabres. Först blev "Jolene" till "Brolin".(TT)
Publicerad 8 oktober 2018

Först blev "Jolene" till "Brolin". Nu har den svenske NHL-stjärnan Rasmus Dahlin inspirerat till ännu en hyllningslåt baserad på Dolly Parton-klassikern.

Sångerskan - och Buffalo-supporten, får man förmoda - Melody Martin har gjort versionen som släppts på Youtube lagom till NHL-debuten för den 18-årige backen, som valdes först av alla i NHL:s draft, skriver P4 Skaraborg.

Annons

I låten sjunger Melody Martin om hur Rasmus Dahlins inträde i laget ska få "slut på lidandet", för nu väntar bättre tider och att svensken ska ta Buffalo till "det förlovade landet".

””

Det är inte första gången Dolly Partons "Jolene" från 1973 görs om till låt om en svensk idrottare. För snart 25 år sedan var det gruppen Spirella Girls som gjorde om låten till "Brolin", en låt om landslagsanfallaren Tomas Brolin som var en av hjältarna i fotbolls-VM 1994.

Rättad: I en tidigare version angavs fel årtal för Dolly Partons originalversion. Den gavs ut 1973.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons