Annons
Nyheter

Samuelsson efter fjärdeplatsen: "Lite surt"

Fyra i distansloppet på OS i fjol. Fyra på samma distans på hemma-VM. Sebastian Samuelsson var nära, nära att knipa Sveriges andra medalj i VM i Östersund. - Väldigt nöjd med prestationen, lite sur över att det inte räckte hela vägen, säger 21-åringen.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

Efter Hanna Öbergs VM-guld i distans såg det ut att kunna bli något riktigt bra för svensk del även under herrarnas 20 kilometers lopp.

Det var stökiga väderförhållanden på vallen, men Sebastian Samuelsson hanterade den omväxlande vinden bra; "man skjuter med ena ögat och kollar vindvimplarna med det andra". Men när han kom in till det andra liggande skyttet, det tredje totalt, hade han lite för bråttom när vinden hade vänt.

””
Annons

Tyskt guld

Det tredje skyttet tog lång tid, men Samuelsson stannade på en bom vilket ändå är ett stort kliv framåt det här mästerskapet där han haft en del problem med fokuset på skjutvallen.

””

Det räckte till en fjärdeplats, 1.36 bakom segraren Arnd Peiffer, Tyskland, och 26 sekunder från medalj. Bulgaren Vladimir Iliev tog silver och Tarjei Bø, storebror till favoriten Johannes Thingnes Bø som sköt bort sig och slutade nia, tog hand om bronset.

Och det är klart, hade det där tredje skyttet gått lite snabbare för Samuelsson hade det kanske räckt ännu längre.

””
””

"Slipper medaljceremonin"

Redan under torsdagen får Samuelsson en ny chans på medaljerna när han tillsammans med Hanna Öberg bildar Sveriges lag i singelmixedstafetten. Och det gäller att se fjärdeplatsen positivt.

””

Förbundskaptenen Wolfgang Pichler var mer än nöjd med Samuelssons insats.

””

För övriga svenskar var skyttet inte tillräckligt bra för några topplaceringar. Peppe Femling (67:a) sköt bort sig i det tredje skyttet då han missade fyra skott. Jesper Nelin (28:a) fick totalt tre bom och Martin Ponsiluoma (47:a) missade sammanlagt fyra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons