Annons
Nyheter

Samboparet siktar mot SM-guld

Det är ovanligt att tränaren i ett elitlag är sambo med en av spelarna. Men Sävehof, som tog SM-guld i våras, tränas nu av Johanna Ahlms sambo Rasmus Overby. - Man kan bli sur på sin tränare ibland. Men det kan man även på sin sambo, säger Ahlm inför premiären.(TT)
Publicerad 12 september 2018

De blev ett par när båda spelade i danska Viborg för sju år sedan - och hade var sin knäskada.

Johanna Ahlm blev spelklar och flyttade vidare till Esbjerg. Hennes danska pojkvän flyttade med, men en tredje korsbandskada tvingade honom att lägga sin egen spelarkarriär på hyllan. I stället hände något annat.

””
””
Annons

"Får bli förbannad"

Nu är vi där. Johanna Ahlm flyttade hem från proffslivet till moderklubben Sävehof 2016. Sambo Rasmus Overby följde med till Partille, utanför Göteborg. Han har tränat klubbens utvecklingslag, och känner flera spelare i säsongens A-lag därifrån.

Overby har nu tagit över Sävehof efter Henrik Signell, som blivit förbundskapten på heltid efter flera år med dubbeljobb.

””
””

Snack som stannar

Johanna Ahlm ger samma sorts bild, från sitt håll.

””

Men om tränaren vill ge sambon mindre speltidâ?¦?

””
””

Sävehof, som dominerat svensk damhandboll i mer än tio år, kommer från en ovanlig säsong med sex raka förluster runt jul innan det till slut blev ett nytt SM-guld. Rutinerade Ida Odén sköt segermålet i finalen mot H65 Höör. Nu har Odén lagt av, medan skytten Julia Eriksson flyttat till Danmark.

Spela snabbare

De enda nyförvärven är återvändaren Tilda Olsson från Skövde och högernian Nina Dano, från Torslanda i allsvenskan.

””

Champions League ger säsongen extra krydda, även om Sävehof lottats mot svårt motstånd (Brest, Rostov, Köpenhamn).

””
Annons

Sävehof möter Kristianstad på bortaplan i torsdagens premiär.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons