Annons
Nyheter

Rosenqvist fyra i debuten: Mission complete

Felix Rosenqvist ledde länge och nosade på en sensationell debutseger i Indycar-premiären i Saint Petersburg, Florida. Men 27-åringen tappade placeringar efter ett depåstopp och slutade fyra. - Jag har visat de andra förarna vad jag går för, säger han till TT.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

En fjärdeplats i sitt allra första Indycarlopp. Det var en nöjd men utmattad debutant som mötte pressen i depån efter den avklarade debuten.

””

Rosenqvist startade som trea men avancerade direkt till andra plats efter starten. Den svenske debutanten nosade länge och väl på ledande australiern Will Power och fick sin chans på det 24:e varvet. Med en aggressiv omkörning tog han sig förbi Power på insidan av den första kurvan efter målrakan, och gick upp i ledning.

””
Annons

Nerv i kläm

Ledningen behöll han i 31 varv. Sedan satte ett depåstopp käppar i hjulet.

””

För farten hade han - åtminstone fram till slutet. Då började han nämligen få problem med en nerv i höger axel som kom i kläm.

””

Till slut körde han alltså in i mål som fyra, 14,5 sekunder efter segrande amerikanen Josef Newgarden. Den nyzeeländska stallkamraten Scott Dixon kom tvåa och Will Power blev trea.

Inför loppet pratade Rosenqvist om att nyckeln var att hålla sig lugn. Några debutantnerver tyckte han inte heller att han visade upp.

””

Viktigt att visa hunger

Han fortsätter:

””

Rosenqvist har nu samlat ihop 33 poäng efter helgen. 32 poäng för sitt resultat och en poäng för att ha varit i ledningen.

Marcus Ericsson hade det tyngre. Körningen gick visserligen bra och den förre formel 1-svensken avancerade uppåt i fältet, men tvingades avbryta efter 56 varv på grund av att han fick larm om att vattentemperaturen var för hög.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons