Annons
Nyheter

Rosenqvist trea i debutkvalet: "Fantastiskt"

Felix Rosenqvists första kval i Indycar blev en succé. Svensken hade den tredje bästa varvtiden och har gett sig själv ett fint utgångsläge inför söndagens tävling. Marcus Ericsson hade det tyngre och får starta från 18:e plats.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Det syntes att Felix Rosenqvist var nöjd i depån efter kvalet. Och varför skulle han inte vara det? I den 27-gradiga eftermiddagsvärmen i Saint Petersburg, Florida, såg svensken till att han får starta som trea i söndagens Indycar-debut

Men det var på håret.

Annons

"Hade rätt tur"

Rosenqvists första kvalheat var en rörig historia med många röda flaggor. När han sedan gick vidare till kvalheat två var det första beskedet att han hade slutat sjua, och därmed precis misslyckats att ta sig vidare till det avslutande kvalheatet.

””

Rosenqvist hamnade därmed bland de sex främsta, och förarna fick sex minuter på sig att göra upp om topplatserna.

Då visade 27-åringen att han blir en debutant att räkna med.

Han hade den tredje bästa varvtiden och var 0,229 sekunder efter Will Power som var snabbast och startar i pole position i söndagens lopp. Josef Newgarden kom tvåa.

””

Tyngre för Ericsson

Den andra svenskdebutanten, Marcus Ericsson, fick inte den start han hade tänkt sig. Den förre formel 1-föraren gick inte vidare från sitt kvalheat och får starta från 18:e plats på söndag.

””

Han må vara besviken över kvalinsatsen men är likväl hoppfull inför söndagens tävling.

””

Rättad: I en tidigare version fanns det med gammal text som nu är borttagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons