Annons
Nyheter

Ronaldo tillbaka i returen

Cristiano Ronaldo är tillbaka till semifinalreturen mot Manchester City i Champions League. Och tur är väl det, för Real Madrid, eftersom att Karim Benzema inte kan spela. - Vi vet att vi kommer att lida från den första minuten till den 90:e, säger tränaren Zinedine Zidane. Det spelar ingen roll.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Det spelar ingen roll. Har man spelat 13 Europacupfinaler vill man ändå hemskt gärna spela en 14:e. Eller som Zidane säger:

””

Ronaldo missade det första mållösa mötet i Manchester för en dryg vecka sedan på grund av skadekänning. Till onsdagens retur på Santiago Bernabéu ska portugisen dock vara redo för spel igen.

””
Annons

Kan slå rekord

Däremot missar Karim Benzema matchen, precis som mittfältaren Casemiro. Båda har lättare skador och Real, som är en poäng bakom Barcelona och Atlético i kampen om La Liga-titeln, vill inte riskera att de förvärras.

””
””

Ronaldo lär dock vara sugen på att göra mål, vare sig det kommer tidigt eller sent i matchen. Superstjärnan har varit lysande i Champions League den här säsongen, har gjort 16 mål på tio matcher och behöver bara ett till för att slå sitt eget två år gamla rekord för antal gjorda mål under en Europacupsäsong.

””

Silva borta

I helgen lyckades Real Madrid dock vinna över Real Sociedad med 1-0 utan så väl Ronaldo som Benzema på planen. I stället var det Gareth Bale som nickade in segermålet och fixade "marängernas" tionde raka seger i ligan - deras bästa svit sedan hösten 2014.

I Champions League har walesaren Bale dock inte lyckats göra mål än den här säsongen.

””
””

Manchester City får klara sig utan skadade David Silva. Däremot är Yaya Touré, som missat lagets två senaste matcher, tillbaka i träning och redo för spel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons