Nyheter

Rolfö tillbaka i landslaget: "Känns jättebra"

En brusten vad gjorde att hon missade de senaste två landskamperna. Till Algarve Cup är dock Fridolina Rolfö åter i blågult - med en finfin Bayern München-form i ryggen. - Det känns jättebra att vara tillbaka igen, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 27 februari 2018

Det är blåsigt i Albufeira, i den västra delen av Algarveregionen på Portugals sydkust, där fotbollslandslaget förbereder sig för den årliga träningsturneringen.

Men Fridolina Rolfö känner bara medvind.

Den 24-åriga anfallaren har gjort ett mål på två matcher med klubblaget Bayern München - dit hon flyttade från Linköping efter OS-silvret i Brasilien 2016 - sedan bundesliga startade om efter vinteruppehållet. Totalt har Fridolina Rolfö svarat för fyra mål på elva ligamatcher så här långt den här säsongen och formen är bra, menar hon.

””

Skadefri igen

Men viktigast av allt: Kroppen är hel igen. Genom åren har Rolfö varit rejält skadedrabbad i exempelvis ljumskar, knä och fötter. Under hösten hade hon varit skadefri i ungefär ett halvår och hade dessutom en ordentlig försäsong i ryggen. Men då åkte hon på en bristning i vaden och missade bland annat landskamperna mot Frankrike i november och Sydafrika i januari.

””
””

Väl tillbaka på planen tog hon åter plats i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

””

Imponerad av Kullashi

Hon konkurrerar med bland andra 18-åriga Eskilstunastjärnskottet Loreta Kullashi, som gjorde två mål i debuten mot Sydafrika.

””

Sverige inleder Algarve Cup mot Kanada på onsdagen - och därefter väntar Sydkorea, Ryssland och en placeringsmatch.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson väntas ställa upp med något som Fridolina Rolfö beskriver som "en variant av 4-3-3". Spelar hon själv från start med utgångsposition till höger i anfallet, som mot Ungern (5-0) i VM-kvalet i oktober?

””

Premiärmotståndaren Kanada har under nye danske förbundskaptenen Kenneth Heiner-Møller bytt spelstil.

””

TT