TT-Sport

Rolfö tillbaka i landslaget: "Känns jättebra"

TT-Sport Artikeln publicerades

En brusten vad gjorde att hon missade de senaste två landskamperna. Till Algarve Cup är dock Fridolina Rolfö åter i blågult - med en finfin Bayern München-form i ryggen. - Det känns jättebra att vara tillbaka igen, säger hon till TT.(TT)

Det är blåsigt i Albufeira, i den västra delen av Algarveregionen på Portugals sydkust, där fotbollslandslaget förbereder sig för den årliga träningsturneringen.

Men Fridolina Rolfö känner bara medvind.

Den 24-åriga anfallaren har gjort ett mål på två matcher med klubblaget Bayern München - dit hon flyttade från Linköping efter OS-silvret i Brasilien 2016 - sedan bundesliga startade om efter vinteruppehållet. Totalt har Fridolina Rolfö svarat för fyra mål på elva ligamatcher så här långt den här säsongen och formen är bra, menar hon.

– Det känns som det, säger hon. Jag hittar min roll i laget mer och mer - jag känner att jag är med och bidrar med både mål och assist.

Skadefri igen

Men viktigast av allt: Kroppen är hel igen. Genom åren har Rolfö varit rejält skadedrabbad i exempelvis ljumskar, knä och fötter. Under hösten hade hon varit skadefri i ungefär ett halvår och hade dessutom en ordentlig försäsong i ryggen. Men då åkte hon på en bristning i vaden och missade bland annat landskamperna mot Frankrike i november och Sydafrika i januari.

– Det kom plötsligt, det var inget jag kunde förbereda mig på. Det var en lång säsong - jag hade spelat EM och haft mycket speltid med Bayern, så det var helt enkelt en trött kropp, säger hon.

– Men nu känns kroppen mycket bättre - jag känner mig pigg.

Väl tillbaka på planen tog hon åter plats i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

– Det känns jättebra, jag är jätteglad över att vara tillbaka igen. Det var ett tag sedan så det är mycket glädje.

Imponerad av Kullashi

Hon konkurrerar med bland andra 18-åriga Eskilstunastjärnskottet Loreta Kullashi, som gjorde två mål i debuten mot Sydafrika.

– Av det jag har sett så här långt är jag väldigt imponerad - det är en spelare som kan göra skillnad, säger Rolfö.

Sverige inleder Algarve Cup mot Kanada på onsdagen - och därefter väntar Sydkorea, Ryssland och en placeringsmatch.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson väntas ställa upp med något som Fridolina Rolfö beskriver som "en variant av 4-3-3". Spelar hon själv från start med utgångsposition till höger i anfallet, som mot Ungern (5-0) i VM-kvalet i oktober?

– Jag hoppas självklart det. Jag hoppas att jag har kunnat visa det på träningarna.

Premiärmotståndaren Kanada har under nye danske förbundskaptenen Kenneth Heiner-Møller bytt spelstil.

– Tidigare har de spelat fysiskt och längre, men nu ska de vara mer inriktade på kortpassningsspel. Det ska bli intressant att se, säger Fridolina Rolfö.