Annons
Nyheter

Malmö siktar högt - om några år

Kontraktet säkrades med några SHL-omgångars marginal. Inom några år vill dock Malmö konkurrera på allvar. - Det är klart att vi siktar på att vara med och tävla om SM-guldet, säger klubbens vd och sportchef Patrik Sylvegård. Efter åtta år i allsvenskan gjorde Malmö comeback i SHL denna säsong.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Efter åtta år i allsvenskan gjorde Malmö comeback i SHL denna säsong. Målet var att hänga kvar och det blev verklighet i grundseriens 49:e omgång.

””

Öka intäkterna

Annons

Nästa år vill Malmö nå slutspel och om två, tre år ska klubben tävla bland de sex bästa i landet, säger Sylvegård. Om några år är ambitionen att även konkurrera om SM-guldet.

””

Den långa ökenvandringen i allsvenskan var bitvis kaotisk. Satsningarna avlöste varandra, men varje återtåg slutade med en besvikelse. Först när Patrik Sylvegård, guldhjälte under 1990-talet, klev in 2012 blev satsningen långsiktig.

””

Publikmässigt har SHL lyft med Malmö. Skåningarna har snittat 7 725 åskådare på 26 hemmamatcher och är tvåa i publikligan efter Frölunda (9 312).

””

Rögle vann slaget om Skåne

I nuläget har Malmö två målvakter, sex backar och fyra, fem forwards med kontrakt över nästa säsong. Huvudtränaren Björn Hellkvist sitter på utgående kontrakt.

””
””

Även nykomlingskollegan Rögle säkrade kontraktet tidigare i veckan och vann även det sista derbyt för säsongen efter 3-2 på straffar inför 12 600 åskådare i Malmö Arena. Rögle har vunnit tre av fyra matcher mot Malmö (varav två under ordinarie tid) denna säsong, men i tabellen ligger Malmö två poäng före med en omgång kvar att spela.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons