Annons
Nyheter

Rinne stoppas från OS

36 klubbar hade tackat nej till att släppa svenska spelare till OS-turneringen i fotboll på herrsidan. Nu är det 37. Efter att även målvakten Jacob Rinne stoppats undersöker Svenska fotbollförbundet möjligheten att få göra undantag från bruttotruppen.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

För första gången sedan 1992 kommer Sverige att ha ett herrlag med i OS-fotbollen. Men med en månad kvar till premiären mot Colombia i Manaus har förbundskaptenen Håkan Ericson tvingats konstatera ett manfall som får utvecklingen i en Agatha Christie-deckare att framstå som städad.

I mitten av juni presenterade Ericson en bruttotrupp på 35 spelare, men berättade samtidigt att han hade fått nej från 36 spelare. Därefter har Zlatan Ibrahimovic, Emil Bergström, Filip Helander och David Moberg Karlsson försvunnit.

Annons

"Självklart är det tråkigt"

På måndagen meddelade även målvakten Jacob Rinne - som i fredags lämnade Örebro för belgiska Gent - att han stoppas av sin nya klubb.

””

Därmed har Ericson bara två målvakter - Andreas Linde, Molde, och Tim Erlandsson, Nottingham Forest - i bruttotruppen.

””

Varken bu eller bä

Enligt Radiosporten utreder Svenska fotbollförbundet nu om det går att göra undantag och ta ut spelare som inte var med i bruttotruppen.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons